Over ons

“Kinderen hebben recht op een veiligere en kindvriendelijke speelplaats op internet. Als die er niet is, moet deze gecreëerd worden.”

Wij vinden het van belang dat kinderen middelen ter beschikking krijgen, waarmee ze zowel op school als in hun vrije tijd onbekommerd gebruik kunnen maken van het internet, zonder dat ze in aanraking komen met zaken die ze zelf als heel negatief ervaren.

Dit is de reden dat tien jaar geleden een start is gemaakt met Kinderinternet de Surfsleutel, een website waarbinnen nu meer dan 9000 creatieve, ontspannende en educatieve webpagina’s zijn opgenomen, die door onze webredactie dagelijks up to date gehouden worden. Een duidelijke indeling in leeftijdscategorieën en rubrieken garandeert de gebruiksvriendelijkheid van de Surfsleutel. De Surfsleutel is kosteloos voor iedereen beschikbaar. Hierbij werken we nauw samen met verschillende bedrijven, die maatschappelijk verantwoord ondernemen een warm hart toedragen.

Na vele vragen van Surfsleutel gebruikers hebben we naast de website ook de Surfsleutel Browser ontwikkeld. Deze browser kan de normale internet browser zoals Internet Explorer, Chrome of Firefox vervangen en vormt dan een veilige “schil” waarbinnen de Surfsleutel en andere kindvriendelijke websites gebruikt kunnen worden. Welke websites worden toegestaan binnen de Surfsleutel Browser kan door de school of ouders worden ingesteld. Hiermee kan dus precies worden afgestemd welke mogelijkheden op internet een kind krijgt en kan het geleidelijk worden begeleid bij het vinden van zijn weg op de digitale snelweg.

De Surfsleutel redactie: Evelyne en Marlyke

De Surfsleutel redactie: Evelyne en Marlyke

Met de combinatie van Surfsleutel en Surfsleutel Browser hebben we nu naar ons gevoel een unieke combinatie van gereedschappen ontwikkeld om kinderen te ondersteunen, helpen en begeleiden bij hun ontdekkingstocht op internet. Op dit moment ligt voor ons dan ook op dit moment de nadruk op het zorgen voor landelijke naamsbekendheid voor de Surfsleutel. Wij willen natuurlijk zoveel mogelijk kinderen, scholen en ouders kennis laten maken met de Surfsleutel en de mogelijkheden die het biedt.

Ook zijn we op die manier op zoek naar zoveel mogelijk reacties, suggesties, commentaar die ons kunnen helpen om de Surfsleutel en de Surfsleutel Browser nog verder te verbeteren. Ook het benaderen van bedrijven, die vanuit de gedachte van maatschappelijk verantwoord ondernemen een partner willen zijn van de Surfsleutel, heeft voor ons prioriteit. Alleen met die steun kan de Surfsleutel kosteloos voor iedereen beschikbaar blijven en dat is toch wat we met zijn allen willen!!

Comments are closed.